Hogyan hat a változó kor "ott lent"? | Elite Clinic

Bejelentkezés +36 30 955 1798 | +36 30 622 8563


Hogyan hat a változó kor "ott lent"?

3D séta - Elite Clinic Magánklinika

  

A menopauza tünetei 40 éves kortól erősödhetnekEgy kínos kérdést járunk körbe, névtelenül, titokban suttogva. Olyan témával foglalkozunk, amit nem szívesen tesz ki az ember a facebookra, nem beszéli meg a barátnőivel, sőt, sokszor a férjével sem. Arról lesz szó, hogyan hat a változó kor nőiességünk legmélyebb, legtitkosabb részeire, milyen változások következnek be ott lent, és hogyan lehet enyhíteni a panaszokat.

Miért jó idősebbnek lenni?

A kornak előnyei is vannak: levetettük már a fiatalkori bolondságot, elkövettünk néhány hibát, és tanultunk is belőlük. Bölcsebbek lettünk. Már nem akarunk mindenkinek megfelelni, nem az a célunk, hogy jól nézzünk ki, hanem hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben. Élvezni akarjuk az életünket.

Megbarátkoztunk saját szexualitásunkkal is. Nem feltétlenül akarunk nyakatekert pózokban megfeszülni, helyette tudjuk, mi a jó nekünk és mi a jó a párunknak, és az igazi élvezetet nyújtó együttléteket szeretjük.

A változó kor tünetei

Ám a klimax sokszor megingat minket, hiszen hirtelen annyi minden megváltozik! Idegesebbek, feszültebbek leszünk, sokszor bántanak hőhullámok, alig alszunk éjszakánként. Szerencsére nem vagyunk egyedül, amikor összejövünk a barátnőinkkel, közösen kacagjuk ki a bajokat, egymásra licitálva, hogy kinek rosszabb, és titokban örülve, ha nem mi „nyertünk”.

De van egy változás, amit velük sem szívesen vitatunk meg, sőt, sokan a párjuk elől is titkolni próbálják: a hüvely és környékének megváltozása. Az ösztrogénszint csökkenésével lanyhul az érdeklődés, visszaesik a libidó, szárazabb a hüvely, fájdalmas az együttlét… pedig még nem érezzük magunkat öregnek, mi még élvezni akarjuk az életet!

Kínos bevallani, kínos kibeszélni, ezért sokan nem is tudják: van megoldás ezekre a panaszokra.

Mi az a genitális atrófia?

Az intim tájék megváltozásának orvosi neve a genitáliák atrófiája. Az atrófia az idegen szavak gyűjteménye szerint „Egy szerv tömegének, szerkezetének lényeges változása nélküli megfogyása.”, kevésbé szép kifejezéssel élve sorvadást, vagy aszalódást jelent. Borzalmasan hangzik, ugye? Az ok a hüvelyfal hidratáltságának csökkenése, amitől elveszíti rugalmasságát, megereszkedik, így nem csoda, ha az aktus során történő mechanikai behatolás fájdalommal jár. A rossz szex pedig az intimitás elvesztéséhez, a párkapcsolat megromlásához is vezethet, pedig soha nem volt még olyan nagy szükségünk a párunk támogatására, mint most, amikor minden megváltozik körülöttünk.

Hogyan lehet kezelni a genitáliák atrófiáját?

Sokan gondolják úgy, hogy ez az élet rendje, anyáink és nagyanyáink is átestek rajta, és lám, nem haltak bele. Ám a változó kor tünetei nem csak a szexuális életet tehetik tönkre, hanem a mindennapokat is megkeseríthetik, hiszen ilyenkor gyakori a viszketés, a szárazság-érzés, és az intkontinencia.

Szerencsére az orvostudomány is felismerte, hogy a változó kor tüneteinek kezelése alapjaiban változtathatja meg az idősebb nők életminőségét, és van már olyan, fájdalommentes eljárás, ami segít visszaadni a vagina rugalmasságát – és az élet élvezetét.

 

Hogy mi ez az eljárás? Erről fogunk írni a következő cikkünkben.

Konzultáció, előjegyzés

Az alábbi naptárból kiválasztva tudja időpont foglalási igényét jelezni!

Forduljon bátran szakértőinkhez kérdéseivel.
A megkeresést diszkréten kezeljük.

Vélemények

Tisztelt Eliteclinic!
Megszeretném köszönni a legjobb ellátást, és a csodálatos végeredményt :)
Kettő műtéten is átestem ( mellnagyobbítás, és orrplasztika) ... mind a kettő megváltoztatta az életemet, és ezt Önöknek köszönhetem (illetve a legprecízebb kezű Dr. Úrnak) :)
Az életem teljesmértékben megváltozott!
És bebizonyosodott, hogy az ár egyenesenarányos a Minőséggel!
Mindenkinek csak ajánlani tudom!
Ha változtatni szeretnél a külsődön, hogy elégedetten nézz a tükörbe nap, mint nap, akkor a legjobb helyen... csak is az ő kezeik között... ;)
Nekem sikerült!
És Tisztaszívből köszönöm Önöknek!
Tisztelettel,
Kiss Virág

Kiss Virág

Megszeretném köszöni doktor úrnak az új melleimet amit felvarrással varázsolt újjá. Bármit felvehetek nagyon jól érzem magam, és hatalmas önbizalmat ad, mindenkinek ajánlom megéri.

Ildikó

Én meg szeretném köszönni doktor úrnak ezeket a csodalatos új füleket, 21 évi almomat teljesítette...Csak ajánlani tudom mindenkinek!! Teljes szívből köszönöm!

Lang Orsolya

A Világ Legjobb Plasztikai Sebésze a Dr.Úr. Minden tökéletes nála garantáltan ( a kezelés, az eredmény, a szolgáltatás, ellátás, emberség, kedvesség felsőfokon maga a minőség )... :) Én imádom és csak is hozzá, bármikor!!! :)

Mohamed Fatima

Szeretnék köszönetet mondani a Doktor Úrnak és csapatának! Nekem két szépészeti beavatkozásom volt, egy mellnagyobbítás és egy hasplasztikám, zsírleszívással! Mindkettő tökéletesre sikerült! Mindenkinek csak ajánlani tudom! Megváltozott az életem! Örök hála érte!!!

Nagy Renáta

Térkép

Elérhetőség

Elite Clinic cím 4026 Debrecen, Bem tér 9. 
Elite Clinic telefonszám +36 30 955 1798
+36 30 622 8563
Elite Clinic email cím recepcio@eliteclinic.hu

 

Elite Clinic Google Plus oldala  Az Elite Clinic Facebook oldala

Kapcsolat