Lézer a mindenható? | Elite Clinic

Bejelentkezés +36 30 955 1798 | +36 30 622 8563


Lézer a mindenható?

Arcfiatalító lézeres kezelések Debrecenbe

Hajlamos az ember, hogy a technológiai újdonságokat túlértékelje, misztifikálja. A lézeres műtétek bevezetésekor sokan csodaszernek vélték az új technológiát. Valóban lenyűgöző eredményeket érnek el a lézer segítségével, de van néhány közkeletű elgondolás, ami a tévhitek közé sorolandó. Dr. Molnár Csaba húsz éve praktizáló plasztikai sebésszel jártuk körbe a kérdést.

A lézer a 21. század technológiája, széles alkalmazási területtel a sebészettől a bőrgyógyászatig – mutatott rá dr. Molnár Csaba plasztikai és lézersebész. A titok, hogy a megfelelő eszközt a megfelelő célra használjuk.

Szelektivitás

A lézer nagy energiájú, párhuzamos, monokróm (adott hullámhosszúságú) fénynyaláb, s ezen tulajdonságaiból adódóan nagy szelektivitást tesz lehetővé. Magával a lézer fénysugárral kezelünk. Három fő célpont lehetséges: a szövetek víztartalma, a szövetek pigment tartalma (melanin), és a vérfesték (hemoglobin). Azért csodálatos a lézer, mert a felsorolt szövetek fényelnyelődési görbéje más és más, így precízen be tudjuk határolni a céltárgyat, annak megfelelő hullámhosszúságot tudjuk használni. A szelektivitással különböző feladatokat tudunk elvégezni, anélkül, hogy más szöveteket károsítanánk.

Lézer vagy szike?

A lézeres műtétek bevezetésekor csokorszámra kaptam a kérdéseket, miszerint ugye nem marad heg, a lézeres vágás nyom nélkül gyógyul? – emlékezett vissza dr. Molnár Csaba. Vegyünk sorra néhány alapvető megállapítást! Az első, hogy az anyajegyeket ezután is a hagyományos sebészi úton javasolt eltávolítani. A lézer égési sérülést okoz a bőrfelszínen, márpedig minél kevesebb az elhalt sejt, annál simább a sebgyógyulás. Továbbá a szénné égett szöveteket nem lehet szövettani vizsgálatra küldeni sem. Tehát az anyajegyek esetében és a hegek eltüntetésekor sem a lézeres műtétet javaslom.

A tetoválásra viszont egyértelműen a lézeres kezelés a legjobb. A megunt/megbánt tetoválás eltávolításakor a bőrbe juttatott színes pigmenteket célozzuk meg a lézernyalábbal, amelyek széttöredeznek és a nyirokkeringésen keresztül kiürülnek.

A végleges szőrtelenítésre is a lézersugár a legkielégítőbb megoldás. A lézer a hajhagymában a növekvő szőrszál szőrtüszőjét égeti el. A növekedési ciklust figyelembe véve kell a kezeléseket végezni.

Az erekre kifejlesztett lézerkészülék az érpályán belül forrósítja fel a vörös vértesteket (hemoglobint), azok kicsapódnak, trombust képeznek, ami elzárja az eret, s megszűnik benne a vérkeringés. Különböző átmérőjű erekre alkalmazható, hajszál­értágulatok, tűzfoltok tüntethetők el ily módon.

A hagyományos visszérműtét is kiváltható lézerrel, sokkal kevesebb lábadozási időt okozva. A hagyományos visszérműtétnél egy speciális dróttal kihúzták a kitágult eret. A lézeres műtétnél egy lézer száloptikát vezetünk fel, s a lézersugár energiájával belülről hegesztjük be az eret.

Összefoglalva az eddigieket, minden területre kifejlesztették a megfelelő lézeres eljárást, ami nagyon jótékony hatású. Azok járatják le a modern kor eme vívmányát, akik nem a megfelelő célra használják, vagy nem a magas technológiai fejlettségű eszközt vetik be.

Örök fiatalság

A frakcionált lézer készülék a legmodernebb és leghatékonyabb bőrfiatalító lézer – mondta el dr. Molnár Csaba. Az első lézerkészülékek a bőr felületét hámlasztották le a lézer technológia nyújtotta precízen beállítható mélységben. A sebgyógyulást követően megújult felületű, simább és feszesebb bőr képződött. A frakcionált kezelés (frakciókban adagoljuk a lézersugár energiáját) kifejlesztése új távlatokat nyitott meg. A legújabb eljárás a szervezet öngyógyító mechanizmusára alapoz. A beavatkozás lényege, hogy a bőrfelszínre merőlegesen negyed milliméter vékonyságú, tűszúrásnyi lyukakat üt a lézer energiája. A kezelt felület 10–20 százaléka a lyukfelület, ami beindítja a szervezet öngyógyító folyamatait. A piciny lukacskák 2–3 nap alatt nyomtalanul begyógyulnak. A beindított sebgyógyulási mechanizmus átépíti a bőr kollagén rosthálózatát, megköti a vizet, feszesebbé teszi a bőr tónusát.

Miben más egy lézeres bőrfiatalító kezelés mint egy ránctalanító plasztikai műtét? A frakcionált lézer az önregenerációt indítja be, ami azután hónapokig „dolgozik” a kezelt felületen, felépül az új kollagén struktúra, s egyre szebbé, fiatalabbá teszi a bőrt. Egy év múlva még szebb, mint hetekkel a kezelés után, mintegy megfordítja az idő kerekét.

Ami alapvetően különbözik a lézeres kezelés és a plasztikai sebészeti műtétek utáni gyógyulási folyamatban, hogy míg a hagyományos műtét után a bőr szerkezete nem változik meg, s a hónapok elteltével a bőr feszességéből újra veszít, addig a lézeres beavatkozás után – köszönhetően a beindult regenerációs folyamatnak – a bőr feszessége, vízmegkötő képessége, a bőrfelszín simasága hétről hétre fokozatosan javul. 

Forrás: www.naplo.hu

 

3D séta - Elite Clinic Magánklinika

Konzultáció, előjegyzés

Az alábbi naptárból kiválasztva tudja időpont foglalási igényét jelezni!

Forduljon bátran szakértőinkhez kérdéseivel.
A megkeresést diszkréten kezeljük.

Vélemények

Tisztelt Eliteclinic!
Megszeretném köszönni a legjobb ellátást, és a csodálatos végeredményt :)
Kettő műtéten is átestem ( mellnagyobbítás, és orrplasztika) ... mind a kettő megváltoztatta az életemet, és ezt Önöknek köszönhetem (illetve a legprecízebb kezű Dr. Úrnak) :)
Az életem teljesmértékben megváltozott!
És bebizonyosodott, hogy az ár egyenesenarányos a Minőséggel!
Mindenkinek csak ajánlani tudom!
Ha változtatni szeretnél a külsődön, hogy elégedetten nézz a tükörbe nap, mint nap, akkor a legjobb helyen... csak is az ő kezeik között... ;)
Nekem sikerült!
És Tisztaszívből köszönöm Önöknek!
Tisztelettel,
Kiss Virág

Kiss Virág

Megszeretném köszöni doktor úrnak az új melleimet amit felvarrással varázsolt újjá. Bármit felvehetek nagyon jól érzem magam, és hatalmas önbizalmat ad, mindenkinek ajánlom megéri.

Ildikó

Én meg szeretném köszönni doktor úrnak ezeket a csodalatos új füleket, 21 évi almomat teljesítette...Csak ajánlani tudom mindenkinek!! Teljes szívből köszönöm!

Lang Orsolya

A Világ Legjobb Plasztikai Sebésze a Dr.Úr. Minden tökéletes nála garantáltan ( a kezelés, az eredmény, a szolgáltatás, ellátás, emberség, kedvesség felsőfokon maga a minőség )... :) Én imádom és csak is hozzá, bármikor!!! :)

Mohamed Fatima

Szeretnék köszönetet mondani a Doktor Úrnak és csapatának! Nekem két szépészeti beavatkozásom volt, egy mellnagyobbítás és egy hasplasztikám, zsírleszívással! Mindkettő tökéletesre sikerült! Mindenkinek csak ajánlani tudom! Megváltozott az életem! Örök hála érte!!!

Nagy Renáta

Térkép

Elérhetőség

Elite Clinic cím 4026 Debrecen, Bem tér 9. 
Elite Clinic telefonszám +36 30 955 1798
+36 30 622 8563
Elite Clinic email cím recepcio@eliteclinic.hu

 

Elite Clinic Google Plus oldala  Az Elite Clinic Facebook oldala

Kapcsolat