Lézeres szőrtelenítés? 6 dolog, amit feltétlenül tudnia kell róla | Elite Clinic

Bejelentkezés +36 52 794 229 | +36 52 794 259 | +36 30 955 1798 | +36 30 622 8563


Lézeres szőrtelenítés? 6 dolog, amit feltétlenül tudnia kell róla

3D séta - Elite Clinic Magánklinika

 

Habár ahogy hűvösödik az idő egyre kevesebb csupasz testfelületet hagyunk szabadon, bizonyára még erősen él bennünk a nyáron már-már mindennapossá váló (kényszer)programunk, a szőrtelenítés emléke. S ha a hosszú, melegebb ruhák előkerülésével meg is engedjük magunknak, hogy hosszabbra nyújtsuk a két szőrtelenítés között eltelt időt, azért a legtöbben ilyenkor is gyakorta beiktatjuk egy-egy esti szertartásunkba ezt a tevékenységet.

Felmérések szerint egy nő átlagosan 7 718 alkalommal szőrtelenít és kapaszkodjon meg: több mint 2,5 millió forintot költ szőrtelenítésre élete során. Ezekből a felmérésekből az is kiderült, hogy a nők 58 százaléka borotvát használ, pedig ez az a szőrtelenítési mód, ami a legkevesebb ideig biztosít nekünk sima, szőrtelen bőrt. Az esztétikailag zavaró szőrszálak eltávolítására ma már többféle módszer ismeretes. A borotván kívül a legelterjedtebb, otthon is elvégezhető módszerek a gyantázás (bár nem hozzáértő kezek munkája csúnya égési sérüléseket eredményezhet, ezért ha a gyanta mellett tesszük le a voksunkat, érdemes szalonba menni), az epilálás és a szőrtelenítő krémek használata. Ezek mellett ma már egyre nagyobb teret hódít magának a tartós lézeres szőrtelenítés. Ez nem véletlen, hiszen a legtartósabb, esztétikailag legkielégítőbb eredményt a klinikai körülmények között végzett lézeres szőrtelenítéssel lehet elérni.

 Szőrtelenítési módszerek

Mi az Elite Clinic Magánklinikán a lézeres szőrtelenítés elkötelezett hívei vagyunk. Hiszen ha egy kicsit utánaszámolunk, a Napnál is világosabb, hogy rengeteg időt megtakaríthatunk magunknak ezzel a módszerrel. Ráadásul az említett felmérésben kimutatott adatokat alapul véve hipp-hopp rájövünk, hogy nem is olyan magas a tartós szőrtelenítés ára, mint amilyennel elsőre tűnik.

Az ősz a lézeres kezelések ideje. Ilyenkor már nem vagyunk kitéve annyi káros sugárzásnak. Ezért mostmár bártan végezhetünk fényenergiát használható kezeléseket is, mert nem fenyeget úgy a lézeres kezelés után az UV sugárzás okozta pigmentáció veszélye, mint a nyári hónapokban. Ebből az apropóból megkérdeztük Dr. Almádi Tamást, mi az a 6 kérdés, ami a leggyakrabban felmerül a konzultációk során a lézeres szőrtelenítés kapcsán. Íme a kérdések és a rájuk adott válaszok.

1. Mennyi lézeres szőrtelenítő kezelés szükséges a teljesen szőrtelen állapot eléréséhez?

A tartós szőrtelenítés esetén a szükséges kezelések száma és gyakorisága attól függ, hogy milyen testtájékot kezelünk. Egy hónalj szőrtelenítéséhez például nincs szükség olyan sok időre, mint egy lábszár tartós szőrtelenítéséhez.

Ugyanez igaz a kezelések közötti intervallumokra. Az első és második kezelés között kb. négy-öt hét telik el. A második kezeléstől viszont már egyénileg hat-nyolc vagy tízhetente végezzük a többi kezelést addig, amíg el nem érjük a teljesen szőrmentes állapotot. A szükséges kezelések száma mellett a két kezelés közötti idő hossza is eltérő. Például a hátat elég nyolc-tíz hetente kezelni, az alkart azonban sűrűbben kell. Az áll, bajusz szőrtelenítését még rövidebb idő elteltével el kell végezni. Általánosságban elmondható, hogy amíg nem nő vissza bizonyos mennyiségű szőr az adott testrészre, addig várnunk kell a következő kezeléssel.

2. Mik lehetnek a lézeres kezelések mellékhatásai?

Mellékhatások bármilyen kezelés esetén jelentkezhetnek. Így a lézeres kezelések sem teljes mértékben mentesek a mellékhatásoktól. Általánosan jellemző az, hogy a kezeléseket követően bőrpír jelentkezik a kezelt bőrfelületen. Ez a bőrpír a lézeres kezelések velejárója, egy-két napon belül magától megszűnik. Erről a jelenségről nem is igazán mellékhatásként beszélünk, hiszen ez teljesen természetes és az esetek többségében elő is fordul.

A pigment anomáliák viszont már mellékhatásként említhetők. Pigment többlet vagy hiány nem fordul elő minden esetben, viszont nem kizárt a felbukkanása. Kellemetlenségét az okozza, hogy elmúlását nem lehet siettetni és a bőrpírnál jelentősen hosszabb ideig maradhatnak meg. Azt azonban mindenképpen tudni kell, hogy a lézeres kezelések után jelentkező pigment anomáliák nem véglegesek. Maguktól elmúlnak.

Ritkább eset, de előfordulhatnak felületi égési sérülések egy-egy lézeres kezelés során. A lézer okozta égési sérülés konzervatív kezeléssel jól gyógyul, nem ejt maradandó sérülést a bőrön. Ezzel szemben maradandó mellékhatás az a hegesedés lehet, de ez nagyon ritka esetekben fordul elő, extrém magas energiák használata esetén. A klinikán nem használunk olyan lézert, ami ilyen mellékhatást okoz.

Ezért összességében elmondható, hogy a lézeres kezelések biztonságosak, azonban nem teljesen mellékhatás mentesek.

3. Milyen idős kortól végezhető a tartós szőrtelenítés? 

Sok egyéb mellett a szőrzetnövekedés is hormonális befolyásoltság alatt áll. Pubertás korban a fiataloknál még nem állt be az a hormonális egyensúly, amely a felnőttekre jellemző. Így általánosan igaz a 17-18 év alattiakra az, hogy az ő esetükben kisebb hatékonysággal zajlik le a tartós szőrtelenítés. Az ő esetükben a kezeléseket sűrűbben kellene végezni, valamint a fenntartó kezelésekre is nagyobb gyakorisággal lenne szükség a már elért eredmény tartóssá tételéhez. Így a tartós szőrtelenítést inkább a hormonális egyensúly beállta után ajánljuk.

Beszélnünk kell azokról a páciensekről is, akik hormonális probléma miatt kénytelenek túlzott szőrzetnövekedéssel szembenézni. Ezekben az esetekben effektív a kezelés, de a hormonális probléma miatt kialakult intenzív a szőrnövekedés következtében valószínű, hogy több kezelés szükséges elérjük a kívánt eredmény eléréséhez. Ezekben az esetekben az emlékeztető kezeléseket is sűrűbben kell elvégeznünk.

4. Kinek ajánlott a tartós szőrtelenítés?

A tartós szőrtelenítés esetén annál effektívebb a kezelés, minél nagyobb kontraszt van a szőr és a bőr színe között. A kezelés hatékonyságának szempontjából a legjobb, ha a szőrszál minél sötétebb, míg a bőr minél világosabb. Ennek magyarázata, hogy a klinikánkon használt alexandrit lézer a pigmenteket célozza meg. Minél több a pigment a szőrszálban, annál több nyelődik el benne a sugárból. Minél nagyobb a kontraszt a bőr és a szőrszál színe között, arányait tekintve annál több nyelődik el a szőrszálban, annál effektívebb a kezelés. Ebből következik, hogy ez a típusú végleges szőrtelenítés nem hatékony olyan szőrszálak esetén, amelyekben nincs pigment vagy csak nagyon kevés pigment található benne. A lézeres szőrtelenítés így hatástalan ősz szőrszálak esetében, a szőke és világos szőrszálakra pedig sokkal kevésbé hatékony, mint az intenzíven pigmentált szőrszálakra.

Lézeres szőrtelenítés Debrecen

5. Szabad szőrteleníteni a lézeres kezelések között?

Fontos tudni, hogy az epilálást, gyantázást követően 4 héttel lehet elkezdeni a lézeres kezeléseket. Azaz a kezelés előtt ennyi idővel abba kell hagyni minden olyan szőrtelenítési eljárást, amely nem a bőr felszíne fölött vágja el a szőrszálat, hanem hagymájával együtt kitép azt. Ennek az az oka, hogy a lézerfény energiája a szőrszál bőr fölötti részében nyelődik el. Mivel a gyantázással és epilálással a szőrszál a bőr szintje alatt törik el vagy húzódik ki, a kezelés nem tud effektív lenni, ugyanis nincs, amiben elnyelődjön a lézerfény energiája. Borotválkozás során a bőr szintjében vágjuk el a szőrszálat, így megmarad az a rész, ami a lézer energiáját levezeti a szőrtüsző a hagyma részébe. Ott az energia hővé alakul, amitől a hagyma elroncsolódik.

Azon túl, hogy azt kérjük, a gyantázást és epilálást hagyják el a kezelésre érkezők, azt kifejezetten javasoljuk, hogy a lézeres szőrtelenítés előtti napon borotválják le a kezelendő testrészt. Ennek oka, hogy a lézer által kibocsátott energia a szőrszál egészben oszlik el. Ebből következik, hogy a szőrszálnak minél kisebb része van a bőr szintje fölött, arányait tekintve annál több energia jut a hajhagymára, így hatékonyabbá válik a kezelés.

6. Mi a különbség az IPL villanófényes és a lézeres kezelés között?

Az IPL villanófényes technika nem egy hullámhosszon dolgozik, hanem egy hullámhossz tartományban. A lézer ezzel szemben egy monokróm fény, ami egy adott hullámhosszon dolgozik. Ez azért fontos, mert ezáltal a lézer szelektívebben tud működni. Tehát a villanófény elnyelődik egyszerre több mindenben is (pl. részben a pigmentben, részben a hemoglobinban), így mindenre hat egy kicsit, de semmire sem igazán, nem lehet fókuszáltan dolgozni vele.

Ezzel szemben a lézer csak egy dologban nyelődik el, ami a lézeres szőrtelenítéshez használatos alexandrit lézer esetében a pigment. Ez az előny egyben hátránya is ennek a típusú lézernek, ugyanis így nem lehet kombinált kezelésekre, mondjuk érkezelésekre használni. Azonban az vitathatatlan, hogy a fókuszált funkciója miatt a lézer specifikusabban dolgozik. Ezért hatékonyabban tud egy problémára szőrteleníteni, mint egy olyan dolog, ami mindenre jó.

Ha inkább videón nézné meg Dr. Almádi Tamás válaszait a lézeres szőrtelenítéssel kapcsolatos kérdésekre, megteheti: 

 

Konzultáció, előjegyzés

Az alábbi naptárból kiválasztva tudja időpont foglalási igényét jelezni!

Forduljon bátran szakértőinkhez kérdéseivel.
A megkeresést diszkréten kezeljük.

Vélemények

Tisztelt Eliteclinic!
Megszeretném köszönni a legjobb ellátást, és a csodálatos végeredményt :)
Kettő műtéten is átestem ( mellnagyobbítás, és orrplasztika) ... mind a kettő megváltoztatta az életemet, és ezt Önöknek köszönhetem (illetve a legprecízebb kezű Dr. Úrnak) :)
Az életem teljesmértékben megváltozott!
És bebizonyosodott, hogy az ár egyenesenarányos a Minőséggel!
Mindenkinek csak ajánlani tudom!
Ha változtatni szeretnél a külsődön, hogy elégedetten nézz a tükörbe nap, mint nap, akkor a legjobb helyen... csak is az ő kezeik között... ;)
Nekem sikerült!
És Tisztaszívből köszönöm Önöknek!
Tisztelettel,
Kiss Virág

Kiss Virág

Megszeretném köszöni doktor úrnak az új melleimet amit felvarrással varázsolt újjá. Bármit felvehetek nagyon jól érzem magam, és hatalmas önbizalmat ad, mindenkinek ajánlom megéri.

Ildikó

Én meg szeretném köszönni doktor úrnak ezeket a csodalatos új füleket, 21 évi almomat teljesítette...Csak ajánlani tudom mindenkinek!! Teljes szívből köszönöm!

Lang Orsolya

A Világ Legjobb Plasztikai Sebésze a Dr.Úr. Minden tökéletes nála garantáltan ( a kezelés, az eredmény, a szolgáltatás, ellátás, emberség, kedvesség felsőfokon maga a minőség )... :) Én imádom és csak is hozzá, bármikor!!! :)

Mohamed Fatima

Szeretnék köszönetet mondani a Doktor Úrnak és csapatának! Nekem két szépészeti beavatkozásom volt, egy mellnagyobbítás és egy hasplasztikám, zsírleszívással! Mindkettő tökéletesre sikerült! Mindenkinek csak ajánlani tudom! Megváltozott az életem! Örök hála érte!!!

Nagy Renáta

Térkép

Elérhetőség

Elite Clinic cím 4026 Debrecen, Bem tér 9. 
Elite Clinic telefonszám +36 52 794 229
+36 52 794 259
+36 30 622 8563
Elite Clinic email cím recepcio@eliteclinic.hu

 

Elite Clinic Google Plus oldala  Az Elite Clinic Facebook oldala

Kapcsolat