Nem hagyhatjuk szó nélkül, ha itthon minden második ember így hal meg! | Elite Clinic

Bejelentkezés +36 30 955 1798 | +36 30 622 8563


Nem hagyhatjuk szó nélkül, ha itthon minden második ember így hal meg!

Szív- és érrendszer kezelés, kardiológiai szűrővizsgálat Debrecenben A világon évente több mint 17 millió ember veszti életét szív- és érrendszeri betegségek következtében. Ez a halálesetek 29 százalékát teszi ki. Napjainkban Magyarországon az elhalálozások több mint felét, pontosabban 54 százalékát okozzák effajta problémák.  A két adatot összevetve látható: hazánkban majdnem kétszer akkora valószínűséggel válhatunk a szív- és érrendszeri betegségek áldozatává

A szívbetegségek leggyakoribb formái között találkozhatunk keringési elégtelenségekkel, gyulladásos betegségekkel, vérellátási, ingerképzési zavarokkal, veleszületett és szerzett szívhibákkal, vérnyomás problémákkal, artériás és vénás betegségekkel. A szív- és érrendszeri betegségek többsége megelőzhető vagy kezelhető lenne életmódváltással vagy gyógyszeres kezeléssel. A megelőzésre fordított figyelem fontosabb, mint valaha. Már a várandósság idején nagyban befolyásolja a magzat életét, szív- és érrendszerének egészségét az anya által folytatott életvitel. A szívbetegségek szempontjából a legnagyobb kockázati tényező a terhesség során dohányzás és alkoholfogyasztás, valamint az anyát érő vírusos betegségek, ionizáló sugárzás (pl. röntgen) és a gyógyszerek szedése.

Az emberek életmódja szintén nagy hatást gyakorol a betegségek kiváltó okaira. Az elváltozások egyaránt lehetnek a dohányzás, az elhízás, a cukorbetegség, a magas vérnyomás, a magas koleszterin következtében jelentkező érszűkület és a stressz következményei. A gondos odafigyelés, aktív életvitel, egészséges étrend, fennálló betegségeink rendszeres kezelése és a káros szenvedélyek elhagyása jelentős életminőség javító tényezőként szolgálhat. Az egyik legnagyobb problémát mégis az jelenti, ha nem fordítunk kellő figyelmet a szűrővizsgálatok szükségességére. Ebben kereshetjük az egyik legfőbb okát annak, hogy országunkban előforduló szív- és érrendszeri betegségek nagyban meghaladják a világátlagot. Fontos tisztában lennünk azzal, hogy nagyon sok betegségnek a kezdeti, még kezelhető stádiumában nincsenek tapasztalható tünetei, de ezek korai felismerése adja a legjobb esélyeket a túlélésre és a későbbiekben a teljes értékű élet folytatására. A rendszeres szív- és érrendszeri vizsgálatok és a kardiovaszkuláris rizikófaktorok kardiológiai szűrés által történő felismerése tehát életmentő lehet, azonban a legfrissebb felmérések szerint a magyar lakosság nem fordít erre kellő figyelmet, s csak a szívbetegség tüneteinek megjelenésével fordul kardiológushoz. Éppen ezért a kockázatos egészségügyi helyzetben lévő páciensek aránya közelít a kardiológiai vizsgálatokon megjelenők 50 százalékához, akik a rendszeres kezelés elmulasztásával már fokozottan ki vannak téve a néhány éven belül bekövetkező szívinfarktus és stroke bekövetkeztének.

Az országban a fejlettséghez mért indokolatlanul magas halálozási arány a nem megfelelő életvitel folytatása mellett abban is keresendő, hogy a baj bekövetkeztekor nagyon gyakran nem kerülnek elég hamar szakértői kezekbe az emberek. Ez a tényező nemcsak a felépülési, de a túlélési esélyeket is mérhetetlenül alacsonyra redukálja. Az ok abban is keresendő, hogy nincs megfelelő számú kardiológiai központ, ahol a betegek időben a megfelelő szakmai és infrastrukturális körülmények között történő ellátásban és utógondozásban részesülnének. Ezen a helyzeten igyekszik segíteni az Elite Clinic magán kardiológiai részlegének megnyitásával.

 

 

 

3D séta - Elite Clinic Magánklinika

Konzultáció, előjegyzés

Az alábbi naptárból kiválasztva tudja időpont foglalási igényét jelezni!

Forduljon bátran szakértőinkhez kérdéseivel.
A megkeresést diszkréten kezeljük.

Vélemények

Tisztelt Eliteclinic!
Megszeretném köszönni a legjobb ellátást, és a csodálatos végeredményt :)
Kettő műtéten is átestem ( mellnagyobbítás, és orrplasztika) ... mind a kettő megváltoztatta az életemet, és ezt Önöknek köszönhetem (illetve a legprecízebb kezű Dr. Úrnak) :)
Az életem teljesmértékben megváltozott!
És bebizonyosodott, hogy az ár egyenesenarányos a Minőséggel!
Mindenkinek csak ajánlani tudom!
Ha változtatni szeretnél a külsődön, hogy elégedetten nézz a tükörbe nap, mint nap, akkor a legjobb helyen... csak is az ő kezeik között... ;)
Nekem sikerült!
És Tisztaszívből köszönöm Önöknek!
Tisztelettel,
Kiss Virág

Kiss Virág

Megszeretném köszöni doktor úrnak az új melleimet amit felvarrással varázsolt újjá. Bármit felvehetek nagyon jól érzem magam, és hatalmas önbizalmat ad, mindenkinek ajánlom megéri.

Ildikó

Én meg szeretném köszönni doktor úrnak ezeket a csodalatos új füleket, 21 évi almomat teljesítette...Csak ajánlani tudom mindenkinek!! Teljes szívből köszönöm!

Lang Orsolya

A Világ Legjobb Plasztikai Sebésze a Dr.Úr. Minden tökéletes nála garantáltan ( a kezelés, az eredmény, a szolgáltatás, ellátás, emberség, kedvesség felsőfokon maga a minőség )... :) Én imádom és csak is hozzá, bármikor!!! :)

Mohamed Fatima

Szeretnék köszönetet mondani a Doktor Úrnak és csapatának! Nekem két szépészeti beavatkozásom volt, egy mellnagyobbítás és egy hasplasztikám, zsírleszívással! Mindkettő tökéletesre sikerült! Mindenkinek csak ajánlani tudom! Megváltozott az életem! Örök hála érte!!!

Nagy Renáta

Térkép

Elérhetőség

Elite Clinic cím 4026 Debrecen, Bem tér 9. 
Elite Clinic telefonszám +36 30 955 1798
+36 30 622 8563
Elite Clinic email cím recepcio@eliteclinic.hu

 

Elite Clinic Google Plus oldala  Az Elite Clinic Facebook oldala

Kapcsolat