SARS-CoV-2 koronavírus gyorsteszt Debrecenben az Elite Clinic Magánklinikán | Elite Clinic

Bejelentkezés +36 30 955 1798 | +36 30 622 8563


SARS-CoV-2 koronavírus gyorsteszt Debrecenben az Elite Clinic Magánklinikán

Az ELITE CLINIC Magánklinikán megkezdtük a SARS-CoV-2 koronavírus gyorstesztek elvégzését a lakosság és igény szerint cégek részére. A teszt a szervezet immunrendszere által, a vírus ellen termelt védekező molekulák, ellenanyagok kimutatásán alapul. Az immunrendszer először IgM majd IgG típusú ellenanyagokat termel.

Mint az ábrán is látszik az IgM típusú ellenanyag a fertőzéstől számítva átlagosan 14-7 nap múlva jelenik meg a szervezetben és a gyorsteszt ezt követően 3-5 nap múlva mutat pozitivitást. A IgG típusú ellenanyag átlagosan a fertőzéstől számított 21. napon jelenik meg és válik kimutathatóvá. A tünetek megjelenésétől számított 28. napot követően az IgM értéke csökken, és kimutathatatlanná válik, az IgG szint pedig tartósan emelkedett és kimutatható marad.

A fentieknek megfelelően  a teszttel a következő eredményeket kaphatjuk:

  1. SARS-CoV-2 elleni IgM és IgG ellenanyag negatív: Az illető vagy nem fertőzött, vagy ugyan már elkapta a fertőzést de az ellenanyag szint még nem érte azt az értéket amit a teszt ki tud mutatni. Negatív eredmény tehát nem zárja ki a fertőzést, 1-2 hét múlva megismételve pozitív eredményt kaphatunk. Egyes ajánlások szerint ha negatív eredmény esetén önkéntes karanténba vonul és 2 hétig nem érintkezik senkivel, akkor a megismételt teszt negatívitása esetén a fertőzés lehetősége csekély.
  2. SARS-CoV-2 elleni IgM ellenanyag pozitív: A vizsgált egyén nagy valószínűséggel fertőzött és a fertőzés időpontjától 14-21 nap telhetett el. Az illető lehet tünetmentes, de különböző súlyosságú tünetek alakulhatnak ki.
  3. SARS-CoV-2 elleni IgM és IgG ellenanyag pozitív: A vizsgált egyén nagy valószínűséggel fertőzött és a fertőzés időpontjától 21-28 nap telhetett el.
  4. SARS-CoV-2 elleni  IgG ellenanyag pozitív: A vizsgált egyén átesett a fertőzésen és Jelenlegi feltételezése szerint tartós védettséget szerzett ellene. A gyógyult egyének még 1-2 hétig üríthetik a kórokozót, akár székletükkel is.

 

Miért fontos a tesztelés? Mit nyer a lakosság a minél gyorsabb és több helyen végezhető teszteken?

Nagy valószínűséggel azoknak az országoknak a gazdasága, amelyek nagy számban és gyorsan (valamint minél olcsóbban) lesznek képesek tesztelni a lakosságot, hamarabb helyreállhat majd a járvány után. Legalábbis Zsiday Viktor befektetési szakember úgy gondolja, a kulcs az, hogy mikor lesz gyors, nagy mennyiségben bevethető teszt - ha ez rendelkezésre áll, akkor a gazdasági fellendülés gyorsan eljöhet.

(Pénzcentrum.hu; 2020.04.03,)

Kinek javasoljuk?

Tünetmentes, vagy enyhe, bizonytalan tünetekkel rendelkezőknek javasoljuk a teszt elvégzését, különösen akkor, ha a környezetben új típusú korona vírus fertőzött, vagy fertőződés gyanúja merült fel. Célszerű kényszerszünet után munkába állók tesztelése a tünetmentes vírushordozók esetleges kimutatására.

Ha valakinek típusos tünetei vannak – magas láz, száraz köhögés, légszomj – akkor természetesen a hivatalos tájékoztatásokban is megjelent módon, a körzeti orvost kell felhívni, aki intézkedik a vírus kimutatására szolgáló vizsgálatok elvégzéséről, a beteg kórházba szállításáról.

A vizsgálatok előzetesen bejelentkezett pácienseknek megadott időpontra történnek. Klinikánkon maximálisan ügyelünk a higiénés rendszabályok betartására és az időpontra érkezés célja, hogy ne kelljen a vizsgálatra érkezőknek huzamosabb időt egy légtérben töltenie.

 

Ár és időpontfoglalás

A teszt díja jelenleg 9800.- Ft, mely a beszállítói árváltozások alapján módosulhat. A teszt elvégzéséhez időpontfoglalás szükséges a +36 30 955 1798 telefonszámon munkanapokon 7:30 és 18:00 között.

Cégek, vállalatok nagyobb számban történő szűrése - akár a vállalat helyszínén - előzetes egyeztetés után történik.  

Teszt: COVID-19 IgG/IgM Rapid Test (WB/S/P)-ICOV4212 Immunkromatográfiás assay
Teszt időtartama: 15 perc

A teszt a magyar hatóságok által is bevizsgált, engedélyezett és az Állami Egészségügyi Ellátó Központ által is használt teszt.

Származási helye: Egyesült Államok/Németország

Konzultáció, előjegyzés

Az alábbi naptárból kiválasztva tudja időpont foglalási igényét jelezni!

Forduljon bátran szakértőinkhez kérdéseivel.
A megkeresést diszkréten kezeljük.

Vélemények

Tisztelt Eliteclinic!
Megszeretném köszönni a legjobb ellátást, és a csodálatos végeredményt :)
Kettő műtéten is átestem ( mellnagyobbítás, és orrplasztika) ... mind a kettő megváltoztatta az életemet, és ezt Önöknek köszönhetem (illetve a legprecízebb kezű Dr. Úrnak) :)
Az életem teljesmértékben megváltozott!
És bebizonyosodott, hogy az ár egyenesenarányos a Minőséggel!
Mindenkinek csak ajánlani tudom!
Ha változtatni szeretnél a külsődön, hogy elégedetten nézz a tükörbe nap, mint nap, akkor a legjobb helyen... csak is az ő kezeik között... ;)
Nekem sikerült!
És Tisztaszívből köszönöm Önöknek!
Tisztelettel,
Kiss Virág

Kiss Virág

Megszeretném köszöni doktor úrnak az új melleimet amit felvarrással varázsolt újjá. Bármit felvehetek nagyon jól érzem magam, és hatalmas önbizalmat ad, mindenkinek ajánlom megéri.

Ildikó

Én meg szeretném köszönni doktor úrnak ezeket a csodalatos új füleket, 21 évi almomat teljesítette...Csak ajánlani tudom mindenkinek!! Teljes szívből köszönöm!

Lang Orsolya

A Világ Legjobb Plasztikai Sebésze a Dr.Úr. Minden tökéletes nála garantáltan ( a kezelés, az eredmény, a szolgáltatás, ellátás, emberség, kedvesség felsőfokon maga a minőség )... :) Én imádom és csak is hozzá, bármikor!!! :)

Mohamed Fatima

Szeretnék köszönetet mondani a Doktor Úrnak és csapatának! Nekem két szépészeti beavatkozásom volt, egy mellnagyobbítás és egy hasplasztikám, zsírleszívással! Mindkettő tökéletesre sikerült! Mindenkinek csak ajánlani tudom! Megváltozott az életem! Örök hála érte!!!

Nagy Renáta

Térkép

Elérhetőség

Elite Clinic cím 4026 Debrecen, Bem tér 9. 
Elite Clinic telefonszám +36 30 955 1798
+36 30 622 8563
Elite Clinic email cím recepcio@eliteclinic.hu

 

Elite Clinic Google Plus oldala  Az Elite Clinic Facebook oldala

Kapcsolat