GYIK | Elite Clinic

Bejelentkezés +36 30 955 1798 | +36 30 622 8563


GYIK

Szoptatás következtében melleim nagyon megnyúltak. Mit lehetne tenni?

A mellplasztikai műtéteket a szoptatás befejezése és a tejelválasztás megszűnése után 3-4 hónappal javasoljuk legkorábban. Ekkorra várható, hogy a mell nagysága és helyzete már nem változik tovább. Ilyenkor lehet eldönteni, hogy szükség van-e a mellméretet implantátummal növelni, vagy az elegendő nagyságú mirigyállományt kell megemelni és átformázni mellfelvarrással.

Mikor kell cserélni a mellimplantátumot?

Az implantátumok átlagos életkora jelen tudásunk szerint 10-15 év. Ha nincs semmilyen panasz akkor is érdemes évente egyszer egy ellenőrző vizsgálaton megjelenni az operáló orvosnál. Tíz év után radiológiai (MRI) vizsgálattal szoktuk ellenőrizni az implantátum épségét. Cserélni akkor kell, ha a vizsgálatok azt mutatják, hogy az implantátum szerkezete már nem a régi és esetleg kiszakadásra van gyanú. Sokszor találkozunk olyan páciensekkel is, akiknél 15-20 évvel ezelőtt volt a műtét és nincs baj az implantátummal.

Az orrplasztikai műtétetekről érdeklődnék. Púpos orrhátamat szeretném megműttetni.

Az orrháton lévő "púp" eltávolítása egyet jelent az orrcsontok eltörésével, enélkül csak olyan orrplasztika létezik, ahol kizárólagosan csak az orrcsúcs formáját kell módosítani. A műtétek teljes altatásban történnek, egy napos kórházi bentléttel, mivel ez a legbiztonságosabb a beteg számára. Átlagos esetben a műtét költsége 450ezer forint, ha az elferdült orrsövényt is korrigálni kell a műtét 550ezer forintba kerül, ami tartalmazza az altatás költségét is, de nincs benne a műtét előtti kivizsgálás (labor, rtg, EKG), valamint a kórházi hotelköltség.

Az lenne a kérdésem, hogy anyajegy eltávolítást is vállalnak-e esetleg? Ha igen, mennyibe kerül egy ilyen beavatkozás?

Bőrelváltozások - pl. anyajegy - egyszerű eltávolítása 25ezer forintba kerül. Ha egy alkalommal több hasonló anyajegyet távolítunk el ugyanazon páciensről, a második és a további elváltozások eltávolítása 15ezer forinttal növeli a költségeket. Ha a kivett anyagot szövettani vizsgálatra küldjük, ez anyagonként 8.000 Ft vizsgálati díjat jelent plusz költségként.

Az lenne a kérdésem, hogy örök életű implantátum van-e mellbe?Nagyon pici mellbe (75a) mekkora az az implantátum, ami még természetesnek hat?

Sajnos el kell szomorítanom, de "örök életű implantátum" NEM létezik. Az implantátumok átlagos élettartama 10-15 év, még a legdrágább amerikai implantátumoké is! Egy adott páciens esetén a méret megválasztása, a lehetséges méretek felmérése a konzultáció során történik testreszabottan, figyelembe véve az
anatómiai adottságokat és a testméreteket.

Zsírleszívást szeretnék. Az ár érdekelne és a folyamat.

A zsírleszívás költségei a kezelt területek nagyságától és számától függenek. Egy műtéti terület pl. egy oldali csípőtájék vagy comb külső oldala. Amennyiben csak egy, vagy két területet kezelünk, a beavatkozás történhet helyi érzéstelenítésben is, de több testtájék egyidőben való műtéti kezelése csak altatásos érzéstelenítésben lehetséges. Ilyenkor az altatás és az egynapos kórházi kezelés költségei növelik a műtéti díjat. Tájékoztatásul, egy terület kezelése helyi érzéstelenítésben 80-100ezer Ft, de pl egy has és csípőtájék altatásban történő műtéte 500ezer forint körül mozog.

Jelentős mértékű fogyásom miatt a melleim nagyon megereszkedtek, amik amúgy sem nagyok. Lehetséges-e a mellfelvarrás implantátum nélkül, ill. kb. mennyibe kerül?

A mellfelvarrás implantátum beültetése nélkül akkor vezet jó eredményre, ha van elegendő emlőállomány, ami át lehet formázni. Ha nincs, vagy csak nagyon kevés, akkor szoktunk implantátumot beültetni és ha szükséges a korrekciót is elvégezzük egy műtét során. Alapesetben a mellfelvarrás műtéti költsége 6-700ezer forint akkor, ha nem kell implantátumot beültetni.

Ön milyen megoldást javasolna a szem alatti karikák eltüntetésére? A mezoterápia sajnos nem használt.

A szem alatti karikát (könnyárok) saját zsírfeltöltéssel lehet leghatékonyabban korrigálni.

Érdeklődni szeretnék, hogy létezik-e lézeres kezelés a terhességi csíkok (hason) való eltüntetésére? Amennyiben igen, ez egy kezelés vagy egy kezelés sorozat?

A terhességi csíkok (stria) eltávolítására nincs hatékony módszer. Mindössze arra van lehetőség, hogy amennyiben a striák a kitágult hasfali bőrön találhatók, azt egy hasplasztikai műtéttel részben vagy egészben el lehet távolítani.

Az lenne a kérdésem,hogy mellplasztika után mennyi idő a felépülés? Rendszeresen sportolok, fitnesz versenyző vagyok,így fontos lenne,hogy mihamarabb edzeni tudjak. Valamint,szeretném megkérdezni,hogy hány év elteltével kell az implantátumot kicserélni?

Mellimplantátum beültetés után hat hétig nem javasoljuk a mellizmok terhelését. Ellenkező esetben megnő az esélye az implantátum körüli folyadékképződésnek. Az implantátumok átlagos élettartama 10-15 év, de cserélni csak akkor szükséges, ha a vizsgálatok az idősödő implantátum károsodását mutatják ki. Így akár jóval hosszabb ideig is bent maradhat.

Térkép

Elérhetőség

Elite Clinic cím 4026 Debrecen, Bem tér 9. 
Elite Clinic telefonszám +36 30 955 1798
+36 30 622 8563
Elite Clinic email cím recepcio@eliteclinic.hu

 

Elite Clinic Google Plus oldala  Az Elite Clinic Facebook oldala

Kapcsolat