Kardiológia magánrendelés és menedzserszűrés | Elite Clinic

Bejelentkezés +36 52 794-229 | +36 52 794-259 | +36 30 955-1798

Kardiológia magánrendelés és menedzserszűrés

Az Elite Clinic Magánklinikán a kardiológiai vizsgálatokat Dr. Fülöp Tibor végzi.

 

Nyugalmi EKG

Az electrocardiographia (EKG) az egyik legegyszerűbbek kivitelezhető, ugyanakkor nagy információ tartalommal bíró szívvizsgálat, amely pontosan ezeknek a tulajdonságoknak köszönhetően a kardiológiai vizsgálatok legalapvetőbb, nélkülözhetetlen része. A vizsgálat során a szív által a szívizmok összehúzódása során kibocsátott elektromos jeleket vizsgálják a test különböző pontjaira elhelyezett elektródák segítségével.

Az EKG-s kivizsgálás nem terheli a szervezetet, semmilyen fájdalommal nem jár. Segítségével megmérik a szívverések gyakoriságát, azok szabályosságát, tanulmányozzák a szívkamrák falának nagyságát, felderítik az esetleges szívritmus zavarokat, ingerület elvezetési zavarokat, a szívizom- és koszorúér betegségeket és további rendellenességeket. Az észlelt panaszoktól függően további kardiológiai vizsgálatok válhatnak szükségessé a probléma pontos felderítésének érdekében.

 

Terheléses EKG

Vannak olyan kardiológiai problémák, amelyeknek EKG-n kimutatható jelei csak fizikai terhelés hatására jelentkeznek, amikor a szervezetnek több oxigénre van szüksége. Ilyenkor terheléses electrocardiographiát alkalmaznak, melynek során a pácienst kerékpár/futógép segítségével terhelnek. A terhelést lassan, fokozatosan emelik, miközben az EKG során használatos elektródákat vérnyomásméréssel együttesen alkalmaznak a változások figyelésére. Az intenzitás emelését az orvos által előre meghatározott pulzusszám eléréséig, szigorú felügyelet mellett folytatják, a megfigyelés a páciens normális pulzusszámának újbóli eléréséig történik.

A terheléses EKG segít meghatározni a páciens fizikai terhelhetőségét, ellenőrizni a gyógyszeres kezelés hatékonyságát illetve a további kezelések szükségességét, valamint elősegíti a koszorúér betegségek diagnosztizálását.

 

24 órás EKg, kardiológia magánrendelés Debrecen

24 órás EKG

Előfordulhatnak olyan zavarok, amelyek csak esetenként megfigyelhetők. Ilyenkor a véletlenszerűen elvégzett EKG vizsgálatok csak ritkán alkalmasak a rendellenesség kimutatására, így szükségessé válhat az úgynevezett holter vagy 24 órás EKG vizsgálat, melynek során egy hordozható készülék kerül felhelyezésre a páciens testére. A készülék egy egész napon át folyamatosan monitorozza a szív elektromos tevékenységét, miközben a páciens folyamatos napi tevékenységeit végzi, így lehetőség nyílik a rendellenességek hatékonyabb feltárására.

 

Echocardiographia

Az echocardiographia vagy szívultrahang lehetőséget nyújt arra, hogy részletes anatómiai feltárást végezzünk a szív felépítéséről, működéséről. Segítségével kivitelezhető a szív és nagy erek anatómiájának vizsgálata, gyulladásos problémák és daganatos megbetegedések kimutatása, az izomműködés megfigyelése, a véráramlási paraméterek meghatározása. Alkalmas billentyűbetegségek kimutatására, szívburok folyadék vizsgálatára, szívkamrák működésének, infarktus utáni hegesedések, szövetszaporulat, sövényhiány feltárására. A vizsgálat fájdalommentes és nincs negatív hatással a szervezetre.

 

24 órás vérnyomás monitorozás

A 24 órás vérnyomásmérés (ABPM) során egy hordozható készüléket rögzítenek a páciens testére, amely 24 órán keresztül, a napi rutin folytatása közben bizonyos időközönként méri és rögzíti a vérnyomást. A vizsgálat a magas vérnyomás okainak meghatározásában, vérnyomás napi ingadozásainak megfigyelésében vagy a már folyamatban lévő kezelés felülvizsgálásában, sikerességének ellenőrzésében nyújt segítséget a kezelőorvos számára. Segít kiszűrni az ún. „fehér köpeny szindrómát”, azaz azt az esetet, amikor a páciensnek a kórházi körülmények okozta stresszhelyzetből következően szökik a normálisál magasabbra az egyébként normális keretek között mozgó vérnyomása.

A készülék viselése során szükség lehet eseménynapló vezetésére, amelyben a páciens feljegyzi az esetleges stresszhelyzeteket, fizikai megterhelést és egyéb, a vérnyomást befolyásoló tényezőket.

 

Diabetológiai szakvizsgálat

A túlzott szomjúság- vagy éhségérzet, megnövekedett mennyiségű vizeletürítés, gyakran előforduló húgyúti fertőzések, hirtelen, látszólag oknélküli fogyás, bőrön kialakuló bektériumos fertőzések, viszketés mind cukorbetegségre utaló tünetek. Ezeket tapasztalva érdemes részt venni egy diabetológiai szakvizsgálaton, melynek során először a szakorvos tanulmányozza a páciens előzetes, illetve meglévő betegségeit és feltárja az esetleges örökletes betegségeket, ugyanis a cukorbetegségre való hajlamot a genetika és az életmód egyaránt befolyásolják. Ezután megtörténik a fizikális vizsgálat és a laborvizsgálatok. A kiértékelés után sor kerül a páciens fennálló egészségügyi problémáinak megfelelő és a rizikókat megelőző életmód tanácsadásra, amelyben szakemberünk meghatározza a betartandó diéta irányelveit. Amennyiben már kialakult a cukorbetegség vagy megjelenésére nagy kockázat mutatkozik, a későbbiekben fontos a rendszeres kontrollvizsgálatokon történő megjelenés is.

 

Menedzserszűrés

A fokozott stressz és az ülőmunka végzéséből fakadó mozgásszegény életmód megnövelik a tipikusan irodai dolgozókra veszélyes betegségek kialakulásának kockázatát, melyek kezdeti stádiumukban akár tünetmentesek is lehetnek, így nehézkessé válik időben történő kezelésük. Az ilyen életvitelt folytató páciensek esetében fontosak a folyamatos kontrollvizsgálatok, hiszen a szív- és érrendszeri, illetve daganatos megbetegedések legjobb orvoslása a megelőzés, valamint a kezelések minél hamarabbi elkezdése.
A menedzserszűrésről bővebben...

 

Konzultáció, előjegyzés

Az alábbi naptárból kiválasztva tudja időpont foglalási igényét jelezni!

Forduljon bátran szakértőinkhez kérdéseivel.
A megkeresést diszkréten kezeljük.

Vélemények

Megszeretném köszöni doktor úrnak az új melleimet amit felvarrással varázsolt újjá. Bármit felvehetek nagyon jól érzem magam, és hatalmas önbizalmat ad, mindenkinek ajánlom megéri.

Ildikó

Én meg szeretném köszönni doktor úrnak ezeket a csodalatos új füleket, 21 évi almomat teljesítette...Csak ajánlani tudom mindenkinek!! Teljes szívből köszönöm!

Lang Orsolya

A Világ Legjobb Plasztikai Sebésze a Dr.Úr. Minden tökéletes nála garantáltan ( a kezelés, az eredmény, a szolgáltatás, ellátás, emberség, kedvesség felsőfokon maga a minőség )... :) Én imádom és csak is hozzá, bármikor!!! :)

Mohamed Fatima

Szeretnék köszönetet mondani a Doktor Úrnak és csapatának! Nekem két szépészeti beavatkozásom volt, egy mellnagyobbítás és egy hasplasztikám, zsírleszívással! Mindkettő tökéletesre sikerült! Mindenkinek csak ajánlani tudom! Megváltozott az életem! Örök hála érte!!!

Nagy Renáta

Térkép

Elérhetőség

Elite Clinic cím 4026 Debrecen, Bem tér 9. 
Elite Clinic telefonszám +36 52 794-229
+36 52 794-259
+36 30 955-1798 
Elite Clinic email cím recepcio@eliteclinic.hu

 

Elite Clinic Google Plus oldala  Az Elite Clinic Facebook oldala

Kapcsolat