Lézeres szőrtelenítés tudnivalók, kérdések és válaszok | Elite Clinic

Bejelentkezés +36 30 955 1798 | +36 30 622 8563


Lézeres szőrtelenítés tudnivalók, kérdések és válaszok

 A szőrtelenítés témájában jogosan fogalmazódik meg két elvárás: tartós eredmények és időtakarékosság. A lézeres szőrtelenítés kapcsán sok kérdés merül fel és ezzel együtt sok tévhit él a köztudatban, melyekre ebben a cikkben adunk választ, hogy céljának megfelelő döntést hozhasson.

 

Szőrtelenítés lehetőségei és tartósságuk

Felmérések szerint egy nő átlagosan 7 718 alkalommal szőrtelenít és kapaszkodjon meg: több mint 2,5 millió forintot költ szőrtelenítésre élete során. Ezekből a felmérésekből az is kiderült, hogy a nők 58 százaléka borotvát használ, pedig ez az a szőrtelenítési mód, ami a legkevesebb ideig biztosít nekünk sima, szőrtelen bőrt. Az esztétikailag zavaró szőrszálak eltávolítására ma már többféle módszer ismeretes. A borotván kívül a legelterjedtebb, otthon is elvégezhető módszerek a gyantázás (bár nem hozzáértő kezek munkája csúnya égési sérüléseket eredményezhet, ezért ha a gyanta mellett tesszük le a voksunkat, érdemes szalonba menni), az epilálás és a szőrtelenítő krémek használata. Ezek mellett ma már egyre nagyobb teret hódít magának a tartós lézeres szőrtelenítés. Ez nem véletlen, hiszen a legtartósabb, esztétikailag legkielégítőbb eredményt a klinikai körülmények között végzett lézeres szőrtelenítéssel lehet elérni.

 Szőrtelenítési módszerek

Mi az Elite Clinic Magánklinikán a lézeres szőrtelenítés elkötelezett hívei vagyunk. Hiszen ha egy kicsit utánaszámolunk, a Napnál is világosabb, hogy rengeteg időt megtakaríthatunk magunknak ezzel a módszerrel. Ráadásul az említett felmérésben kimutatott adatokat alapul véve hipp-hopp rájövünk, hogy nem is olyan magas a tartós szőrtelenítés ára, mint amilyennel elsőre tűnik.

Az ősz a lézeres kezelések ideje. Ilyenkor már nem vagyunk kitéve annyi káros sugárzásnak. Ezért mostmár bártan végezhetünk fényenergiát használható kezeléseket is, mert nem fenyeget úgy a lézeres kezelés után az UV sugárzás okozta pigmentáció veszélye, mint a nyári hónapokban. Ebből az apropóból megkérdeztük Dr. Almádi Tamást, mi az a 6 kérdés, ami a leggyakrabban felmerül a konzultációk során a lézeres szőrtelenítés kapcsán. Íme a kérdések és a rájuk adott válaszok.

1. Mennyi lézeres szőrtelenítő kezelés szükséges a teljesen szőrtelen állapot eléréséhez?

A tartós szőrtelenítés esetén a szükséges kezelések száma és gyakorisága attól függ, hogy milyen testtájékot kezelünk. Egy hónalj szőrtelenítéséhez például nincs szükség olyan sok időre, mint egy lábszár tartós szőrtelenítéséhez.

Ugyanez igaz a kezelések közötti intervallumokra. Az első és második kezelés között kb. négy-öt hét telik el. A második kezeléstől viszont már egyénileg hat-nyolc vagy tízhetente végezzük a többi kezelést addig, amíg el nem érjük a teljesen szőrmentes állapotot. A szükséges kezelések száma mellett a két kezelés közötti idő hossza is eltérő. Például a hátat elég nyolc-tíz hetente kezelni, az alkart azonban sűrűbben kell. Az áll, bajusz szőrtelenítését még rövidebb idő elteltével el kell végezni. Általánosságban elmondható, hogy amíg nem nő vissza bizonyos mennyiségű szőr az adott testrészre, addig várnunk kell a következő kezeléssel.

2. Mik lehetnek a lézeres kezelések mellékhatásai?

Mellékhatások bármilyen kezelés esetén jelentkezhetnek. Így a lézeres kezelések sem teljes mértékben mentesek a mellékhatásoktól. Általánosan jellemző az, hogy a kezeléseket követően bőrpír jelentkezik a kezelt bőrfelületen. Ez a bőrpír a lézeres kezelések velejárója, egy-két napon belül magától megszűnik. Erről a jelenségről nem is igazán mellékhatásként beszélünk, hiszen ez teljesen természetes és az esetek többségében elő is fordul.

A pigment anomáliák viszont már mellékhatásként említhetők. Pigment többlet vagy hiány nem fordul elő minden esetben, viszont nem kizárt a felbukkanása. Kellemetlenségét az okozza, hogy elmúlását nem lehet siettetni és a bőrpírnál jelentősen hosszabb ideig maradhatnak meg. Azt azonban mindenképpen tudni kell, hogy a lézeres kezelések után jelentkező pigment anomáliák nem véglegesek. Maguktól elmúlnak.

Ritkább eset, de előfordulhatnak felületi égési sérülések egy-egy lézeres kezelés során. A lézer okozta égési sérülés konzervatív kezeléssel jól gyógyul, nem ejt maradandó sérülést a bőrön. Ezzel szemben maradandó mellékhatás az a hegesedés lehet, de ez nagyon ritka esetekben fordul elő, extrém magas energiák használata esetén. A klinikán nem használunk olyan lézert, ami ilyen mellékhatást okoz.

Ezért összességében elmondható, hogy a lézeres kezelések biztonságosak, azonban nem teljesen mellékhatás mentesek.

3. Milyen idős kortól végezhető a tartós szőrtelenítés?

Sok egyéb mellett a szőrzetnövekedés is hormonális befolyásoltság alatt áll. Pubertás korban a fiataloknál még nem állt be az a hormonális egyensúly, amely a felnőttekre jellemző. Így általánosan igaz a 17-18 év alattiakra az, hogy az ő esetükben kisebb hatékonysággal zajlik le a tartós szőrtelenítés. Az ő esetükben a kezeléseket sűrűbben kellene végezni, valamint a fenntartó kezelésekre is nagyobb gyakorisággal lenne szükség a már elért eredmény tartóssá tételéhez. Így a tartós szőrtelenítést inkább a hormonális egyensúly beállta után ajánljuk.

Beszélnünk kell azokról a páciensekről is, akik hormonális probléma miatt kénytelenek túlzott szőrzetnövekedéssel szembenézni. Ezekben az esetekben effektív a kezelés, de a hormonális probléma miatt kialakult intenzív a szőrnövekedés következtében valószínű, hogy több kezelés szükséges elérjük a kívánt eredmény eléréséhez. Ezekben az esetekben az emlékeztető kezeléseket is sűrűbben kell elvégeznünk.

4. Kinek ajánlott a tartós szőrtelenítés?

A tartós szőrtelenítés esetén annál effektívebb a kezelés, minél nagyobb kontraszt van a szőr és a bőr színe között. A kezelés hatékonyságának szempontjából a legjobb, ha a szőrszál minél sötétebb, míg a bőr minél világosabb. Ennek magyarázata, hogy a klinikánkon használt alexandrit lézer a pigmenteket célozza meg. Minél több a pigment a szőrszálban, annál több nyelődik el benne a sugárból. Minél nagyobb a kontraszt a bőr és a szőrszál színe között, arányait tekintve annál több nyelődik el a szőrszálban, annál effektívebb a kezelés. Ebből következik, hogy ez a típusú végleges szőrtelenítés nem hatékony olyan szőrszálak esetén, amelyekben nincs pigment vagy csak nagyon kevés pigment található benne. A lézeres szőrtelenítés így hatástalan ősz szőrszálak esetében, a szőke és világos szőrszálakra pedig sokkal kevésbé hatékony, mint az intenzíven pigmentált szőrszálakra.

Lézeres szőrtelenítés Debrecen

5. Szabad szőrteleníteni a lézeres kezelések között?

Fontos tudni, hogy az epilálást, gyantázást követően 4 héttel lehet elkezdeni a lézeres kezeléseket. Azaz a kezelés előtt ennyi idővel abba kell hagyni minden olyan szőrtelenítési eljárást, amely nem a bőr felszíne fölött vágja el a szőrszálat, hanem hagymájával együtt kitép azt. Ennek az az oka, hogy a lézerfény energiája a szőrszál bőr fölötti részében nyelődik el. Mivel a gyantázással és epilálással a szőrszál a bőr szintje alatt törik el vagy húzódik ki, a kezelés nem tud effektív lenni, ugyanis nincs, amiben elnyelődjön a lézerfény energiája. Borotválkozás során a bőr szintjében vágjuk el a szőrszálat, így megmarad az a rész, ami a lézer energiáját levezeti a szőrtüsző a hagyma részébe. Ott az energia hővé alakul, amitől a hagyma elroncsolódik.

Azon túl, hogy azt kérjük, a gyantázást és epilálást hagyják el a kezelésre érkezők, azt kifejezetten javasoljuk, hogy a lézeres szőrtelenítés előtti napon borotválják le a kezelendő testrészt. Ennek oka, hogy a lézer által kibocsátott energia a szőrszál egészben oszlik el. Ebből következik, hogy a szőrszálnak minél kisebb része van a bőr szintje fölött, arányait tekintve annál több energia jut a hajhagymára, így hatékonyabbá válik a kezelés.

6. Mi a különbség az IPL villanófényes és a lézeres kezelés között?

Az IPL villanófényes technika nem egy hullámhosszon dolgozik, hanem egy hullámhossz tartományban. A lézer ezzel szemben egy monokróm fény, ami egy adott hullámhosszon dolgozik. Ez azért fontos, mert ezáltal a lézer szelektívebben tud működni. Tehát a villanófény elnyelődik egyszerre több mindenben is (pl. részben a pigmentben, részben a hemoglobinban), így mindenre hat egy kicsit, de semmire sem igazán, nem lehet fókuszáltan dolgozni vele.

Ezzel szemben a lézer csak egy dologban nyelődik el, ami a lézeres szőrtelenítéshez használatos alexandrit lézer esetében a pigment. Ez az előny egyben hátránya is ennek a típusú lézernek, ugyanis így nem lehet kombinált kezelésekre, mondjuk érkezelésekre használni. Azonban az vitathatatlan, hogy a fókuszált funkciója miatt a lézer specifikusabban dolgozik. Ezért hatékonyabban tud egy problémára szőrteleníteni, mint egy olyan dolog, ami mindenre jó.

Ha inkább videón nézné meg Dr. Almádi Tamás válaszait a lézeres szőrtelenítéssel kapcsolatos kérdésekre, megteheti: 

 

Lézeres kezelő Debrecenben az Elite Clinic MagánklinikánHogyan zajlik egy lézeres kezelés?

Minden egyes lézeres kezelést megelőz egy konzultáció. Ezen a konzultáción egyeztetjük a páciens igényeit, majd felvilágosítjuk, hogy milyen változások várhatók a kezelés hatására illetve tájékoztatjuk a lehetséges következményekről. Megbeszéljük, hogy egyezik-e az igényeivel a szolgáltatás várható eredménye. Ez azért különösen fontos, mert etikus szolgáltatóként nem rendelhetünk mindent alá a bevételeknek. Minden kezelésnek van egy mellékhatás profilja, ezeket is ismertetjük a pácienssel. A kezelés típusától függ az is, hogy van-e szükség állapotfelmérésre előtte. Erre azért lehet szükség, mert fontos felmérnünk, honnan indulunk, ugyanis ez nagyban befolyásolja, hogy milyen eredményeket várhatunk a kezeléstől. Amennyiben ez megfelel a páciens igényeinek, elkezdjük a kezeléseket.

A kezelések az erre a célra kialakított speciális rendelőben zajlanak. Mint minden lézeres kezelésnél, így a lézeres szőrtelenítés során is kiemelten fontos a szemek védelme. A kezelő egy speciális szűrővel ellátott szemüvegben dolgozik. A páciens pedig egy nem átlátszó szemüveget kap azért, hogy védjük a szemét. Ezen túlmenően minden kezelés egyéni módon zajlik. Általánosságban azonban elmondható, hogy a kezelés ülő vagy fekvő pozícióban történik. A lézeres kezelések nem szoktak felépülési időt kívánni, akár egy ebédszünetben is elvégezhetőek. A kezelések után normális esetben bőrpír keletkezik, amely néhány napon belül magától elmúlik. A lézeres kezelés tehát nem egy invazív kezelés. Nincs vérzés, nincs felépülési idő, nincs heg. A kívánt hatás eléréséhez a legtöbb esetben több lézeres kezelés szükséges. A kezelések száma függ a kezelt terület nagyságától, a bőr és szőrzet minőségétől és mennyiségétől. 

Lézeres szőrtelenítés árak

Arc

Hölgyek Urak
homlok 15000 18000
szemöldök között 10000 15000
bajusz ( felső ajak ) 16000 18000
áll ( szakáll ) 18000 22000
orca ( mindkét oldal ) 14000 22000
pajesz ( mindkét oldal ) 16000 22000
állcsúcs 12000  
fülcimpa   10000
áll-bajusz 30000 35000
áll-bajusz-pajesz 45000 51000
teljes arc 52000 59000

Karok

   
alkarok 30000 35000
felkarok 25000 30000
kézfejek és ujjak 20000 24000
alkarok-kézfejek-ujjak 40000 50000
teljes karok ( alkarok,felkarok ) 50000 60000
teljes karok ( alkarok,felkarok, kézfejek és ujjak ) 70000 80000

Hajlatok

   
hónaljak 20000 25000
bikinivonal 22000  
nagy bikinivonal 26000  
teljes bikini 30000  
far 22000 27000
far részben ( bikinivonal folytatása ) 17000  
bikinivonal + far részben 36000  
teljes bikini + far részben 40000  
hónaljak + bikinivonal 40000  
hónaljak + teljes bikini 45000  

Nyak

   
nyak elöl 18000 22000
nyak hátul 18000 22000
teljes nyak ( elöl, hátul ) 28000 32000

Lábak

   
lábszárak 52000 62000
combok 57000 67000
lábfejek, ujjak 20000 22000
teljes lábak ( combok, lábszárak,lábfejek és ujjak ) 110000 135000
teljes lábak ( combok, lábszárak ) 95000 115000
teljes lábak ( combok, lábszárak, bikini ) 115000 140000

Törzs

   
mellkas 40000 60000
has 35000 45000
teljes front ( mellkas, has ) 65000 85000
vállak 28000 30000
hát 60000 65000
hát-vállak 82000 90000
mellbimbó körül 18000 22000
mellek közötti csík 16000 19000
mellbimbó körül + mellek közötti csík 30000 35000
hascsík ( köldök alatt 4 cm széles csík ) 16000 19000
hascsík ( köldök alatt 10 cm széles csík ) 22000 25000

Konzultáció, előjegyzés

Az alábbi naptárból kiválasztva tudja időpont foglalási igényét jelezni!

Forduljon bátran szakértőinkhez kérdéseivel.
A megkeresést diszkréten kezeljük.

Vélemények

Tisztelt Eliteclinic!
Megszeretném köszönni a legjobb ellátást, és a csodálatos végeredményt :)
Kettő műtéten is átestem ( mellnagyobbítás, és orrplasztika) ... mind a kettő megváltoztatta az életemet, és ezt Önöknek köszönhetem (illetve a legprecízebb kezű Dr. Úrnak) :)
Az életem teljesmértékben megváltozott!
És bebizonyosodott, hogy az ár egyenesenarányos a Minőséggel!
Mindenkinek csak ajánlani tudom!
Ha változtatni szeretnél a külsődön, hogy elégedetten nézz a tükörbe nap, mint nap, akkor a legjobb helyen... csak is az ő kezeik között... ;)
Nekem sikerült!
És Tisztaszívből köszönöm Önöknek!
Tisztelettel,
Kiss Virág

Kiss Virág

Megszeretném köszöni doktor úrnak az új melleimet amit felvarrással varázsolt újjá. Bármit felvehetek nagyon jól érzem magam, és hatalmas önbizalmat ad, mindenkinek ajánlom megéri.

Ildikó

Én meg szeretném köszönni doktor úrnak ezeket a csodalatos új füleket, 21 évi almomat teljesítette...Csak ajánlani tudom mindenkinek!! Teljes szívből köszönöm!

Lang Orsolya

A Világ Legjobb Plasztikai Sebésze a Dr.Úr. Minden tökéletes nála garantáltan ( a kezelés, az eredmény, a szolgáltatás, ellátás, emberség, kedvesség felsőfokon maga a minőség )... :) Én imádom és csak is hozzá, bármikor!!! :)

Mohamed Fatima

Szeretnék köszönetet mondani a Doktor Úrnak és csapatának! Nekem két szépészeti beavatkozásom volt, egy mellnagyobbítás és egy hasplasztikám, zsírleszívással! Mindkettő tökéletesre sikerült! Mindenkinek csak ajánlani tudom! Megváltozott az életem! Örök hála érte!!!

Nagy Renáta

Térkép

Elérhetőség

Elite Clinic cím 4026 Debrecen, Bem tér 9. 
Elite Clinic telefonszám +36 30 955 1798
+36 30 622 8563
Elite Clinic email cím recepcio@eliteclinic.hu

 

Elite Clinic Google Plus oldala  Az Elite Clinic Facebook oldala

Kapcsolat