Lézeres kezelések | Elite Clinic

Bejelentkezés +36 30 955 1798 | +36 30 622 8563


Lézeres kezelések

Hogyan zajlik egy lézeres kezelés?

Minden egyes lézeres kezelést megelőz egy konzultáció. Ezen a konzultáción felvilágosítjuk pácienseinket a lehetséges következményekről, hogy milyen változások várhatók a kezelés hatására. Megbeszéljük, hogy ez egyezik-e az igényekkel. Minden kezelésnek van egy mellékhatás profilja, ezeket is ismertetjük a pácienssel. A kezelés típusától függ az is, hogy van-e szükség állapotfelmérésre előtte. Erre azért lehet szükség, mert fontos felmérnünk, honnan indulunk, ugyanis ez nagyban befolyásolja, hogy milyen eredményeket várhatunk a kezeléstől. Amennyiben ez megfelel a páciens igényeinek, elkezdjük a kezeléseket.

A lézeres kezelések során kiemelten fontos a szemek védelme. A kezelő egy speciális szűrővel ellátott szemüvegben dolgozik. A páciens pedig egy átlátszatlan szemüveget kap azért, hogy védjük a szemét. Ezen túlmenően minden kezelés egyéni módon zajlik. Általánosságban azonban elmondható, hogy a kezelés ülő vagy fekvő pozícióban történik. A lézeres kezelések nem szoktak felépülési időt kívánni, akár egy ebédszünetben is elvégezhetőek. A kezelések után normális esetben bőrpír keletkezik, amely néhány napon belül magától elmúlik. A lézeres kezelés tehát nem egy invazív kezelés. Nincs vérzés, nincs felépülési idő, nincs heg. A kívánt hatás eléréséhez a legtöbb esetben több lézeres kezelés szükséges. Kezelés típustól függ, hogy hányszor és milyen időközönként szükséges elvégezni azokat.

 

Lézeres kezelések az Elite Clinic Magánklinikán

 

Lézeres arcfiatalítás Debrecen

Lézeres arcfiatalítás

A villanófényes rejuvenáció klinikánkon ELOS rendszerű készülékkel történik. Ez a készülék radiofrekvenciával kombinált fényenergiát használ a kívánt hatás elérése érdekében. A készülék több fejjel használható az igényektől függően. Az ELOS rendszerű készülékkel alkalmazható feszesítő fej, ránctalanító fej, illetve rejuvenációs fej, ezek használatát a mindennapi gyakorlatban általában a legjobb hatás elérése érdekében egymással  kombináljuk.

A kezelés során a készülék segítségével a bőr kollagéntermelését serkentjük, a felületesebb pigmentegyenetlenségeket, apróbb tágult ereket eltüntetjük, a ráncok mélységét csökkentjük, így összességében egy egységesebb, fiatalosabb arcbőrt kapunk. A kezelést több alkalommal kell elvégezni, általában 4-5 alkalom szükséges a kívánt hatás eléréséig, és alkattól, egyéntől függően fél-egy évente 1-2 fenntartó kezelés szükséges az elért hatás minél tartósabb fenntartása érdekében.

A változás a kezelés kezdete után 4-6 hét után kezd szemmel láthatóan kialakulni, ahogy a kollagéntermelés elindul, és a kezelés alatt folyamatosan javul a bőr állapota.  A pigmentfoltok először elsötétülnek, majd 1-2 hét alatt eltűnnek. Az apró tágult erek később reagálnak a kezelésre. A kezelés során a páciens melegség-, és csipkedő érzést tapasztal, nem jár különösebb kellemetlenséggel, érzéstelenítést nem igényel. A kezelés előnye, hogy a műtétes és ablatív lézeres eljárásokkal ellentétben itt nincs lábadozási idő, a páciens nem esik ki a napi rutinból. A kezelés során mindössze egy kis bőrpír keletkezik, ami spontán 24 órán belül oldódik. Ritkábban felületes pörkösödést lehet megfigyelni. A kezelés alatt és után a szigorú fényvédelem javasolt.  

 

 

Lézeres tetoválás eltávolítás Debrecen

Tetoválás eltávolítás lézerrel

A tetoválás során mesterségesen különböző festékanyagokat juttatnak a bőrbe különböző céllal. Manapság az önmegvalósítás egyik népszerű formája a fiatalok között. Mostanra a tetoválás csaknem művészi szintre fejlődött a különböző festékanyagoknak, illetve a technika fejlődésének köszönhetően. Azonban az ember ízlése, gondolkodása idővel változhat, így a korábban divatos, dekoratív tetoválástól szeretne megválni.

Erre is lehetőség nyílik a Bison Lucid Q-PTP lézer segítségével. Ennek a lézernek az a különlegessége, hogy nagy energiát tud nagyon rövid idő alatt leadni, így a festékanyagot gyakorlatilag apró szemcsékké porlasztja el a bőrben, amit az ott lévő falósejtek felvesznek és elszállítanak. A szervezet mintegy kimossa a festéket a bőrből. A tetoválás összességében kezelésről kezelésre halványabb lesz.

A teljes tetoválás eltüntetése lézerrel több alkalmat vesz igénybe, akár 6-8 alkalom is szükséges ahhoz, hogy elfogadható eredményt érjünk el, de ez egyéntől, a tetoválás színétől (a piros, és a sárga a legmakacsabb színek), illetve attól is függ, hogy hány alkalommal volt korábban „átütve” a minta. A különböző tetoválófestékek eltérő mértékben és módon reagálnak a kezelésre, ezért célszerű próbakezelést végezni. A kezeléseket 6 hetente végezzük. Ez a típusú kezelés fájdalmas, ezt a tetoválás eltávolító kezelés előtt felhelyezett fájdalomcsillapító krémekkel csillapítani tudjuk. Közvetlenül a kezelést követően a tetoválás kifehéredik, egy lepedék képződik rajta, a környéken bőrpír, duzzanat jelentkezik, és bevérzéses jelek keletkeznek a kezelt területben. Ez az állapot két hét alatt spontán megszűnik. Előfordulhat ezeken kívül hólyagképződés, vérzés, pörkösödés, melyet kezelni kell. Megfelelő terápia mellett ritkán hagynak maradandó heget maguk után. A kezelt területet fénytől és erős mechanikai hatásoktól óvni kell.

 

 

Lézeres visszér kezelés Debrecen

Visszérkezelés lézerrel

A visszér egy olyan véna, amely vért szállít a szívbe a szövetek felől. A visszér fala a korosodással és a kórelőzménynek vagy az örökölt hajlamnak köszönhetően meggyengülhet, elveszítheti azt a rugalmasságát, amely ahhoz szükséges, hogy a véráramlás zökkenőmentesen történhessen a gravitációval ellentétes irányba, a lábak irányából a szív felé. A vénákban található feltorlódott vérmennyiség pedig megnövekedett nyomást okoz, ami nyomást fejt ki a visszér falára, ami lassan elvékonyodik és kanyargóssá válik.

Előfordulhat, hogy a visszerek nem okoznak panaszt, de gyakran járnak fájdalommal, gyulladással, viszketéssel, izomfáradtsággal, görcsökkel. A visszér következtében bőrelváltozások, fekélyek, trombózis alakulhat ki, ezért a visszerek megjelenése esetén mindenképpen forduljunk szakemberhez, aki elvégzi az elengedhetetlen vizsgálatokat és az eredmények függvényében javaslatot tesz a kezelésre.

Gyakori probléma a az ártalmatlan, de esztétikailag zavaró értágulatok, seprűvénák, és hemangiomák (vérszemölcsök) jelenléte a bőrön. Erre megoldást jelenthet a Candela lézer, mely erre a célra Nd:Yag típusú lézerfényt használ. A lézeres visszérkezelést limitáló tényező lehet, ha a kezelni kívánt ér túlságosan vastag, (lábszárak esetén 3 mm, arci értágulat esetén 1 mm), illetve ha a lézerfény által már el nem érhető mélységben van. Általában egy kezelés elegendő a kívánt eredmény eléréséhez, amennyiben szükségessé válik második kezelés, azt 8-12 héttel később lehet megismételni. A kisebb kezelt erek azonnal, a vastagabbak pedig először elsötétednek, és néhány hét múltával tűnnek el. A kezelés a készülék beépített hűtőrendszerének köszönhetően minimális kellemetlenséggel jár, külön érzéstelenítést nem igényel. Közvetlenül a kezelést követően bőrpír, duzzanat jelentkezik, mely spontán megoldódik. Ritkán felületes pörkképződés, esetleg hólyagképződés, illetve a kezelt terület pigmentálódása fordulhat elő. Kiemelt figyelmet kell fordítani a fényvédelemre, illetve tanácsos az fokozott értágulatot okozó tevékenységek (szauna, intenzív sport) kerülése néhány napon keresztül, illetve a lábszárak kezelését követően azok fáslizása egy hétig.

 

Lézeres szőrtelenítés Debrecen

Lézeres szőrtelenítés

Az esztétikailag zavaró szőrszálak eltávolítására többféle módszer ismeretes. A legtartósabb, esztétikailag legkielégítőbb eredményt a lézeres szőrtelenítéssel lehet elérni. Ebben a cikkben az eljárással kapcsolatos kérdéseket jártuk körbe. A jelenleg elérhető lézerkészülékek közül az alexandrit lézer bizonyult a leghatékonyabbnak ezen a területen.

A kezelés során a készülék által leadott energia a szőrszálon keresztül levezetődik a hajhagymába, annak pigmenttartalmában nyelődik el, ott hővé alakul, így elpusztítja azt. A szőrszál növekedése ciklusokban zajlik, és a különböző szőrszálak más-más fázisban vannak. A kezelések csak a metabolikusan aktív fázisban lévő szőrszálakra hatnak, ezért nem elegendő egyetlen kezelés a kívánt eredmény eléréséhez.

Fontos tudni, hogy a epilálást, gyantázást követően 4 héttel lehet elkezdeni a lézeres kezeléseket. A borotválás megengedett. A kezeléseket testtájéktól függően 6-8 hetente végezzük, és szintén a kezelt területtől és egyéntől függően 6-8 kezelés szükséges. Ezt követően általában évente egy alkalommal szükséges ismételni a korábban elért eredmény megtartásához.

Klinikánkon egy Syneron Candela típusú lézerkészülékkel végezzük a kezeléseket, mely egy kombinált Nd:Yag, alexandrit lézer. A készülék rendelkezik egy hűtőberendezéssel, ami a lövések előtt egy speciális hűtőgázt fúj a célterületre, így csökkentve a kezelés okozta kellemetlenségeket, külön érzéstelenítés nem szükséges. A kezeléseket követően átmeneti bőrpír, a szőrtüszők környéki duzzanat jelentkezik, a szőrszálak pedig körülbelül két hét után fokozatosan kihullanak. Ritkán felületes égési sérülésnek megfelelő hámlás, esetleg pörkképződés fordulhat elő. Ritkán észlelt nem kívánt mellékhatása a kezelésnek, hogy pigment többlet, illetve pigmenthiányos területek jelenhetnek meg a korábban kezelt területen. Ezen esztétikailag zavaró foltok maguktól eltűnnek, de ehhez hosszú idő szükséges (6-10 hónap). A kezelések előtt, alatt és azt követően kiemelt figyelmet kell fordítani a fényvédelemre. Kerülni kell a szoláriumhasználatot, és az intenzív UV sugárzást.

 

 

Lézeres körömgomba kezelés Debrecen

Körömgomba kezelés

A körömgomba a körmök, körömágy vagy köröm alatti bőr gombás fertőzése. A körömgombásodás ma népbetegségnek számít, a leggyakoribb gombás fertőzések között. Számos dolog hajlamosíthat rá: zárt cipő, fokozott izzadás, korábbi sérülés, cukorbetegség, keringési zavarok. Nehezen kezelhető, makacs betegség. A gombás megbetegedések fertőzők, így más emberektől is elkaphatjuk azokat akár nyilvános zuhanyzóban, strandon, akár közös törölköző használatával. 

A lézeres körömgomba kezelés a szájon keresztül hónapokon keresztül adott gyógyszerek mellékatásaitól mentes, biztonságosan alkalmazható eljárás. A kezelés egy Candela készülékkel történik, a Nd:Yag lézer egy speciális beállítását alkalmazzuk erre a célra. Az érintett körmöt, valamint a körömágyat, és oldalsó körömredőket is kezeljük.

A gyógyuláshoz általában 1-5 kezelés szükséges, ezt a fertőzés mértéke határozza meg alapvetően. A 2 mm-nél vastagabb körömlemez kezelése általában hatástalan, ezért az ennél vastagabb körmöt meg kell vékonyítani a kezelés előtt. Az eljárás nem igényel érzéstelenítést, a páciens melegséget fog érezni a kezelés alatt. A kezeléseket 4 hetente végezzük. A kezelés sikeressége kb. 3 hónap után ítélhető meg a köröm lassú növekedése miatt.

 

 

 

Mik lehetnek a lézeres kezelések mellékhatásai?

Mellékhatások bármilyen kezelés esetén jelentkezhetnek. Így a lézeres kezelések sem teljes mértékben mentesek a mellékhatásoktól. Általánosan jellemző az, hogy a kezeléseket követően bőrpír jelentkezik a kezelt bőrfelületen. Ez a bőrpír a lézeres kezelések velejárója, egy-két napon belül magától megszűnik. Ezért erről a jelenségről nem is igazán mellékhatásként beszélünk, hiszen ez teljesen természetes és az esetek többségében elő is fordul.

A pigment anomáliák viszont már mellékhatásként említhetők. Pigment többlet vagy hiány nem fordul elő minden esetben, viszont nem kizárt a felbukkanása. Kellemetlenségét az okozza, hogy elmúlását nem lehet siettetni és a bőrpírnál jelentősen hosszabb ideig maradhatnak meg. Azt azonban mindenképpen tudni kell, hogy a lézeres kezelések után jelentkező pigment anomáliák nem véglegesek. Maguktól elmúlnak. Ritkább eset, de előfordulhatnak felületi égési sérülések egy-egy lézeres kezelés során. A lézer okozta égési sérülés konzervatív kezeléssel jól gyógyul, nem ejt maradandó sérülést a bőrön. Ezzel szemben maradandó mellékhatás az a hegesedés lehet, de ez nagyon ritka esetekben fordul elő, extrém magas energiák használata esetén. A klinikán nem használunk olyan lézert, ami ilyen mellékhatást okoz.

Ezért összességében elmondható, hogy a lézeres kezelések biztonságosak, azonban nem teljesen mellékhatás mentesek.

Mi az oka annak, hogy nyáron nem végzünk lézeres kezeléseket?

Fényenergiát használó kezelések esetén alapszabály az, hogy kerülni kell az intenzív napsütést. Ez vonatkozik a napsugárzás mellett a kezelések előtt, között és után mindenféle UV sugárzásra (pl. a szoláriumra is). Ennek oka az, hogy a kezelt területen pigmentáció alakulhat ki abban az esetben, ha a kezelést követően intenzív UV sugárzás éri a bőrt. Ennek a kockázata nyáron a legmagasabb. Emiatt a lézeres kezeléseket a napfényes időszak lezajlása után kezdjük el: szeptember végén - október elején az indiánnyár végeztével a környezeti viszonyok már tökéletesen megfelelnek ezeknek a feltételeknek. Ugyanakkor május környékén, amikor az UV sugárzás intenzívebbé válik, abbahagyjuk a lézeres kezeléseket.

 

3D séta - Elite Clinic Magánklinika

Térkép

Elérhetőség

Elite Clinic cím 4026 Debrecen, Bem tér 9. 
Elite Clinic telefonszám +36 30 955 1798
+36 30 622 8563
Elite Clinic email cím recepcio@eliteclinic.hu

 

Elite Clinic Google Plus oldala  Az Elite Clinic Facebook oldala

Kapcsolat